Miért homályos/pixeles a kép?

Ennek általában az az oka, hogy a beállított felbontás nem megfelelő a képernyőhöz.

Ennek megoldásához kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot. A Hardver szakaszban válassza a Kijelzők ikont. A Felbontás listából válassza ki a monitornak megfelelő felbontást.

Több kijelző csatlakoztatásakor

Ha a számítógéphez két kijelző csatlakozik, például egy normál monitor és egy projektor, akkor a kijelzőknek eltérő felbontásaik lehetnek. Azonban a számítógép videokártyája a képet egyszerre csak egy felbontásban képes megjeleníteni, így az egyik kijelző képe homályos lehet.

Beállíthatja, hogy a két kijelző eltérő felbontást használjon, de ekkor nem jelenítheti meg ugyanazt a képet egyszerre a két kijelzőn. Így gyakorlatilag két független képernyő fog egyszerre csatlakozni a számítógéphez. A kijelzők között mozgathatja az ablakokat, de egyszerre nem jelenítheti meg ugyanazt az ablakot mindkét kijelzőn.

A kijelzők beállítása egyedi felbontások használatára:

  1. Kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot. Nyissa meg a Kijelzők panelt.

  2. Törölje a Kijelzők tükrözése négyzetet.

  3. Válassza ki egymás után a kijelzőket a Kijelzők ablak felső részén lévő szürke mezőben. Módosítsa a Felbontás értékét, amíg a kijelző képe megfelelően nem jelenik meg.