Alkalmazások, fájlok, zenék és sok más keresése a Dashban

Unity keresés

A Dash lehetővé teszi alkalmazások, fájlok, zenék és videók keresését, valamint megjeleníti a nemrég használt elemeket. Ha korábban dolgozott egy táblázattal vagy szerkesztett egy képet, de elfelejtette, hogy hová mentette ezeket, akkor a Dash ezen szolgáltatásait biztosan hasznosnak fogja találni.

A Dash tartalmaz egy keresősávot, szűrőikonokat alkalmazások és fájlok kereséséhez, és gyakran használt alkalmazások (például a webböngésző és a levelező) parancsikonjait.

A Dash használatának megkezdéséhez kattintson az Ubuntu logóra a képernyő bal felső sarkában, vagy nyomja meg a Super billentyűt. A Dash elrejtéséhez nyomja meg az Esc billentyűt.

Alkalmazás- és fájlikonok

Kattintson a Dash alján lévő gombokra a lencsék közti váltáshoz. A lencsék lehetővé teszik a Dash találatainak szűkítését és a további lencsék találatainak kihagyását.

A második ikonra való kattintás megjeleníti az Alkalmazások lencsét. Ez megjeleníti a leggyakrabban használt alkalmazásokat, a telepített alkalmazásokat és az Ubuntu szoftverközpontból telepíthető további alkalmazásokat is.

A dokumentum ikonra való kattintás lehetővé teszi a legutóbb használt fájlok, a Letöltések mappában lévő fájlok és könyvjelzőzött mappái tallózását.

Az utolsó két lencse zenéket és videókat jelenít meg a számítógépéről és az internetről.

A fő Dash nézetbe való visszatéréshez kattintson a sor első ikonjára, a kezdőoldal gombra.