Alkalmazások megnyitása eszközökhöz vagy lemezekhez

Beállítható, hogy egy alkalmazás automatikusan elinduljon egy eszköz csatlakoztatásakor, illetve lemez vagy médiakártya behelyezésekor. Digitális fényképezőgép csatlakoztatásakor például elindíttatható egy fényképkezelő alkalmazás. Ezt ki is kapcsolhatja, ekkor nem történik semmi eszköz csatlakoztatásakor.

A különböző eszközök csatlakoztatásakor elindítandó alkalmazások kiválasztásához:

 1. Kattintson a menüsáv jobb szélén lévő ikonra, és válassza a Rendszerbeállítások menüpontot.

 2. Válassza a Részletek ▸ Cserélhető adathordozók menüpontot.

 3. Keresse meg a kívánt eszközt vagy adathordozó-típust, majd válasszon egy alkalmazást vagy műveletet az adott adathordozó-típushoz.

  Egy alkalmazás elindítása helyett beállíthatja a következőket is:

  • Az eszköz megjelenjen a Fájlkezelőben (válassza a Mappa megnyitása lehetőséget)

  • Kérdezzen rá a rendszer a teendőre (Kérdezze meg, mi a teendő)

  • Ne történjen semmi (Ne tegyen semmit).

 4. A Szoftver beállítás némileg eltér a többitől - ha a számítógép észleli, hogy a behelyezett lemezen szoftver található, akkor megpróbálhatja automatikusan elindítani a szoftvert. Ez akkor hasznos, ha egy alkalmazást CD-re telepített, és a lemez minden behelyezésekor el szeretné indítani (például egy diavetítés esetén).

 5. Ha nem látja a módosítani kívánt eszközt vagy adathordozót a listában (például Blu-ray lemezek vagy e-könyv olvasók esetén), akkor kattintson az Egyéb adathordozók gombra az ilyen eszközök részletesebb listájának megjelenítéséhez. Válassza ki az eszköz vagy adathordozó típusát a Típus legördülő mezőben, és az alkalmazást vagy műveletet a Művelet legördülő mezőben.

Ha nem szeretne automatikusan elindítani alkalmazásokat, függetlenül a csatlakoztatott eszköztől, akkor jelölje be a Soha ne kérdezzen vagy indítson programokat adathordozó behelyezésekor jelölőnégyzetet a Cserélhető adathordozók ablak alján.