Hordozható zenelejátszók

Az Ubuntu a legtöbb hordozható zenelejátszóval együtt működik, például az iPodokkal. Általában elegendő csatlakoztatnia a hordozható lejátszót a számítógépéhez, ezután a Rhythmbox zenelejátszóval zeneszámokat másolhat a zenelejátszó és a számítógép között. A hordozható lejátszó megjelenik a Lejátszás gomb alatti lista Eszközök szakaszában. Bővebb információkért nézze meg a Rhythmbox súgóját.

iPod

Az Ubuntu alapértelmezett zenelejátszója, a Rhythmbox (AlkalmazásokHang és videóRhythmbox zenelejátszó) támogatta először az ötödik generációs iPodokat, beleértve az iPod mini, iPod Photo, iPod Shuffle, iPod nano, és iPod Video készülékeket. A Rhythmbox képes zeneszámokat átvitelére az iPodokra és lejátszólistákat készíteni.

A Banshee, Amarok és gtkpod alkalmazások is képesek zeneszámok átvitelére az iPod eszközökre. Ezek képesek fényképek és iPod-kompatibilis videók átvitelére valamint már az első generációs iPodokat is támogatják.

Az iPod Touch és iPhone eszközöket hivatalosan egyik Linuxos zenekezelő-alkalmazás sem támogatja jelenleg.

További információkat az iPod és iPhone eszközök Ubuntu alatti használatáról az Ubuntu közösségi dokumentáció a hordozható eszközökhöz(angol) oldalon olvashat.

MTP médialejátszók

Számos MP3 lejátszó, például a Samsung által gyártottak, a Médiaátviteli protokollt (MTP) használják. Ezek az eszközök a megfelelő meghajtóval Windows alatt médiaeszközként jelennek meg, de USB eszközként is elérhetők.

Az Ubuntu támogatja ezeket az eszközöket, de két lépést kell végrehajtania:

  1. Telepítse az mtpfs és mtp-tools csomagokat.

  2. Nyissa meg az AlkalmazásokHang és videóRhythmbox zenelejátszó menüpontot.

  3. Válassza a SzerkesztésBővítmények menüpontot

  4. Jelölje be a Hordozható lejátszók - MTP bővítményt.

  5. Nyomja meg a Bezárás gombot.

Csatlakoztatás után az eszközét a bal oldali ablaktábla Eszközök része alatt találja.