Képernyőzárolás, ha távol van

A képernyő zárolása megelőzi, hogy mások is hozzáférhessenek a számítógépéhez, amíg Ön távol van. Minden alkalmazás és munka nyitva marad a zárolás ideje alatt, és a képernyővédő jelenik meg.

A képernyőt a következő módokon zárolhatja:

  • Kattintson a Felhasználóváltóra a panel jobb felső sarkában és válassza a Képernyő zárolása menüpontot.

  • Nyomja le a Control-Alt-L billentyűkombinációt a képernyő zárolásához. Ez a kombináció a RendszerBeállításokGyorsbillentyűk menüpont alatt módosítható.

[Megjegyzés]

A panelra helyezhet egy Képernyő zárolása gombot. Kattintson jobb gombbal a panelre (például a képernyő tetején lévőre), válassza a Hozzáadás a panelhez... lehetőséget, majd húzza a Képernyő zárolása elemet a kívánt helyre.

A zárolás feloldásához mozdítsa meg az egeret, vagy nyomjon le egy billentyűt. Ezután a megjelenő ablakba írja be a jelszavát, majd nyomja le az Enter billentyűt, vagy kattintson a Feloldás gombra.

Ha több személynek van hozzáférése a számítógéphez, és a képernyő zárolva van, akkor a többi felhasználó a Felhasználóváltás... gomb segítségével használhatja a számítógépet. Nem férhetnek hozzá a pillanatnyilag megnyitott alkalmazásokhoz, amikor pedig a többiek abbahagyták a munkát a géppel, Ön visszaválthat a zárolt munkafolyamatra.