Ubuntu – Linux emberi lények számára!


Ön az Ubuntu 10.04 LTS – Lucid Lynx – verzióját használja, amely 2010 áprilisában jelent meg, és 2013 áprilisáig támogatott.

Ez a rész bemutatja az Ubuntut. Elmagyarázza az Ubuntu filozófiáját és gyökereit, információkat ad a közreműködési lehetőségekről és ismerteti, hogyan kaphat segítséget az Ubuntuhoz.

Ubuntu logó

Az Ubuntu egy teljesen nyílt forrású, a Linux kernelre épülő operációs rendszer. Az Ubuntu közösség az Ubuntu filozófiában megfogalmazott eszmékre épül: a szoftvereknek ingyenesen elérhetőnek kell lenniük, a szoftvereszközöket az emberek saját anyanyelvükön, fogyatékosságaiktól függetlenül használhassák és rendelkezzenek a szabadsággal szoftvereik testreszabásához és módosításához, tetszőleges, általuk megfelelőnek ítélt módon. Ezen okok miatt:

  • Az Ubuntu mindig ingyenes lesz, és nincs külön díj a „vállalati kiadásért”, munkánk eredményét ugyanazon szabad feltételek szerint mindenki számára elérhetővé tesszük.

  • Az Ubuntu a szabad szoftveres közösség által ajánlható legjobb fordítási és akadálymentesítési infrastruktúrát használja, hogy az Ubuntu a lehető legtöbb ember számára használható legyen.

  • Az Ubuntu rendszeresen és előrejelezhetően kerül kiadásra; minden hat hónapban új kiadás készül. Használhatja az aktuális stabil kiadást vagy segíthet az aktuális fejlesztői kiadás tökéletesítésében. Minden egyes kiadás legalább 18 hónapig támogatott.

  • Az Ubuntu teljesen hű a szabadszoftver-fejlesztés alapelveihez; bátorítjuk a nyílt forrású szoftverek használatát, tökéletesítését és továbbadását.

Tudjon meg többet az Ubuntu weboldalán.